School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Okullar
   Yaz Okulları
   Üniversite Eğitimi
   İngiltere Rehberi
 Buradasınız | Anasayfa | İngiltere | İngiltere Öğrenci vizesi
   İngiltere > İngiltere Öğrenci vizesi
    İngiltere Öğrenci vizesi

İngiltere'de hükümet, ülkeye öğrenci vizesiyle giriş koşullarını zorlaştıracak adımlar atmaya hazırlanıyor.

Buna göre İngiltere öğrenci vizesiyle ülkeye giriş koşullarını zorlaştırmaya hazırlanıyor, üniversite eğitimi için ileri düzeyde İngilizce ön koşul olacak.

İçişleri Bakanı Alan Johnson planın gerekçesini bazı kişilerin öğrenci vizesi mekanizmasını ülkede yasadışı kalmak için istismar etmesi olarak açıkladı.

Johnson'a göre, İngiltere'ye öğrenci vizesiyle gelenlerin yüzde 30'u, universite diplomaları almalarını sağlayacak programlar yerine kısa dönemli kurslara devam ediyor.

Yeni kurallar, başvuru sahiplerine ileri düzeyde İngilizce bilmeleri koşulu getirecek; daha önce başlangıç düzeyinde İngilizce yeterliydi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, bu yıl verilecek öğrenci vizesi sayısının daha önceki yıllardan onbinlerle ifade edilecek sayıda daha az olacağı haberlerini ise doğrulamadı.

Bir yetkili, öğrenci vizelerinin gözden geçirilmesi uygulamasına kasım ayında başlandığını, İngiltere hükümetinin 2008 ve 2009 yıllarında 240 bin öğrenci vizesi verdiğini açıkladı.

Alan Johnson, İngiltere'nin meşru biçimde eğitim görmek için bu ülkeye gelmek isteyenlere açık olduğunu belirterek şunları söyledi:

''Yüksek öğrenim konusunda en çok rağbet gören ikinci ülkeyiz. Bu nedenle alacağımız önlemlerde dikkatli olmalı, ülke ekonomisinin 5 ila 8 milyar sterlinlik bölümünü oluşturan bu alanda hasar vermemeliyiz.''

Yeni düzenlemelere göre, Avrupa Birliği dışından İngiltere'ye gelen üniversite öğrencilerinin iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekecek.

Ayrıca lisans düzeyinin altında eğitim gören öğrencilere, daha önce olduğu gibi yarı zamanlı-20 saat değil, 10 saat çalışma izni verilecek. 6 aydan kısa dönemli kurslar için ülkeye gelmek isteyenlere, bakmakla yükümlü oldukları kişiyi yanlarında getirmelerine izin verilmeyecek.

Ayrıca lisans düzeyinin altındaki kursların sadece vize vermek için kurulmuş kurslardan olmalarının önüne geçmek için öğrencinin kayıt yaptırdığı kurumun akreditasyonu daha uygun ve güvenilir mekanizmalar oluşturulacak incelenecek.

Detayli Bilgi için Education Camp yetkilileri ile iletişime geçiniz.

Kaynak: BBC

Education Camp Broşürü

E-Bulten
İsminiz :
E-Posta :
Why ? Why? Why?

Yaz Okulları


© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim